Roman Istoric
CĂRȚI PENTRU COPII
TEATRU RADIOFONIC
ROMAN ISTORIC

Trilogia ,,Răstignit Între Cruci” s-a născut firesc, fără „durerile facerii” despre care vorbesc atâția scriitori. Fascinația pentru Vlad Țepeș a apărut cu primele povești citite de către părinții mei. Nu pot spune exact când. La 5 ani eram deja îndrăgostit definitiv de curajul și dreptatea voievodului „meu”!

Prin 2005, obosit să mai caut cărți noi despre Vlad, am decis să scriu un roman. De la prima frază am descoperit că poveștile se scriu singure, iar eu sunt doar un scrib, un om care dă mai departe ce i se dictează de cine știe unde. Fermecată senzație!

,,Răstignit Între Cruci” nu s-a scris în jurul voievodului Drăculea, ci în jurul cavalerilor săi: Ler, Stroe, Marcu si Mihnea. Prin ochii celor ce l-au crescut și păzit pe Vlad, vedem călătoria fascinantă a pruncului de os domnesc, care din raiul de la Târgoviște ajunge prizonier în Anatolia, mai apoi fugar și pribeag, domn pe tronul străbunilor săi, iarăși prizonier și iarăși domnitor. Un destin întors de trei ori pe dos și transformat în istorie. O istorie pe care vă invit să o descoperiți în paginile trilogiei ,,Răstignit Între Cruci”.

CĂRȚI PENTRU COPII
TEATRU RADIOFONIC

Nu multe cărți au norocul de a se trasforma în piese de teatru sau în film.

Răstignit Între Cruci are un destin fericit. După lansarea primului volum, Radio România a produs piesa de teatru radiofonic Viața si Dupăviața lui Vlad Vodă Țepeș cu o distribuție uluitoare.

Din distribuție fac parte:
Mircea Albulescu, Marcel Iureș, Victor Rebengiuc, Maria Ploaie, Mihai Mălaimare, Mihai Dinvale, Eugen Cristea.

Text: Vasile Lupașc Sfinteș

Regia: Vasile Manta